HIV+ op ÉÉN

‣‣‣ Ga terug...
‣‣‣ Commune: Ziektes en Behandelingen

(Pub: 30 aug 2011) ‣ Source: www.een.be

Hiv+ op ÉÉN

Vanaf 29/8 om maandagavond om 21.35 u .

Thierry is zes jaar seropositief. Nochtans ontmoet Kobe geen zieke man. Thierry denkt geen seconde aan hiv als hij aan sport doet. Toch kan hij er niet van weglopen. Thierry traint zich in het zweet voor de Ten Miles van Antwerpen. Mag hij wel starten van de dokter?

In de apotheek is Frankie een betere klant dan bij de bakker. Kobe kan niet geloven hoeveel voorschriften er over de toonbank gaan. Als Frankie zijn pillen niet neemt, dan mag hij binnen een paar maanden zijn begrafenis regelen.

Het virus huist al meer dan een kwarteeuw in het lichaam van Liesbeth. Hiv was nog onbekend toen ze besmet raakte. Liesbeth was jong en wild in de jaren tachtig. Vandaag ziet ze na al die tijd haar vrienden van vroeger terug.

De Oegandese Helen reisde vaak voor haar job naar het buitenland. Ze was in België toen ze totaal onverwacht de diagnose kreeg. Helen vertelt Kobe dat ze het niet geloofde. Want ze was weduwe en had al jaren geen relatie meer gehad.

En Kenny was amper 21 toen hiv zijn leven overhoop haalde. Een vaste relatie was een verre droom. Een jaar geleden wordt hij stapelverliefd op Kristel. Hij raapt al zijn moed bij elkaar om haar te vertellen dat hij hiv heeft. Hoe reageerde Kristel?

Leef jij of iemand in je omgeving met hiv en heb je naar aanleiding van ons programma behoefte aan een gesprek? Sensoa Positief is daarvoor bereikbaar na de uitzending via het telefoonnummer 078 151 100  Je kan er ook terecht van maandag tot vrijdag van 13 tot 16 uur, algemene informatie vind je ook op www.sensoa.be