Kom op, steek je tong uit tegen kanker

‣‣‣ Ga terug...
‣‣‣ Commune: Ziektes en Behandelingen

(Pub: 1 mrt 2013) ‣ Source: www.tegenkanker.be

Vrijdag 22 februari, hebben de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) en de VRT het startschot gegeven voor de Kom op tegen Kanker-campagne van dit jaar. Die staat in het teken van kanker bij kinderen en meer bepaald de late gevolgen van de ziekte bij die patiëntjes. De campagne roept Vlaanderen op massaal de tong uit te steken tegen kanker. Ze krijgt haar hoogtepunt tijdens de liveshow op Eén op 16 maart.

De late neveneffecten van kanker op kinderleeftijd staan centraal. Meer nog dan bij volwassenen hebben kankerbehandelingen op kinderen nefaste gevolgen. Ze worden immers gestoord in hun groei en ontwikkeling. Gelukkig overleven steeds meer kinderen de ziekte en hebben ze nog een heel leven voor zich. Meer weten over de late gevolgen van kanker en hoe die tijdens de behandeling zelf al geminimaliseerd kunnen worden, is dus zeer relevant.

Kom op tegen Kanker wil Vlaanderen massaal mobiliseren in de strijd tegen kanker. En daarvoor hebben we, in lijn met het thema, gekozen voor hét symbool voor kinderlijk protest: je tong uitsteken. ‘We vragen volwassenen om het voorbeeld van de kinderen te volgen, collectief hun tong uit te steken tegen kanker, daar een foto van te nemen en er vooral bij te vertellen waarom of voor wie ze dat doen en de foto vervolgens te posten op www.komoptegenkanker.be', vertelt Marc Michils, campagneleider van Kom op tegen Kanker.

Het hoogtepunt van de campagne wordt de liveshow van Kom op tegen Kanker op 16 maart op Eén. De centrale rol is daarin weggelegd voor kinderen die kanker hebben of gehad hebben. Het is ook het moment voor heel wat lokale actievoerders om zelf in actie te schieten en geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker, geld waarmee levensbelangrijke projecten gesteund worden.

In de aanloop naar de show zullen ook de andere VRT-zenders extra aandacht besteden aan het thema en de campagne.