De Week van het Hartritme

‣‣‣ Ga terug...
‣‣‣ Commune: Algemene Geneeskunde en Gezondheid

(Pub: 31 mei 2016) ‣ Source: www.mijnhartritme.be

Vanaf 40 jaar hebt u 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Omdat nog te weinig Belgen vertrouwd zijn met voorkamerfibrillatie en een tijdige diagnose erg belangrijk is (het laat namelijk toe om het risico op een trombose of beroerte met vijf keer te verminderen), vindt van 30 mei tot 3 juni 2016 voor de zevende keer de nationale Week van het Hartritme plaats.

Tijdens deze week, met op donderdag 2 juni een nationale dag van sensibilisering voor VKF, kunt u gratis uw hartritme laten controleren en hierover nuttige tips krijgen van zorgverleners die vrijwillig deelnemen aan onze sensibiliseringsactie.

Hoe verloopt de test?

De deelnemende ziekenhuiscentra zullen gratis een hartfilmpje of een elektrocardiogram (ECG) nemen met een hartritmemonitor. Hiermee wordt de elektrische activiteit van uw hart pijnloos opgemeten gedurende ongeveer 30 seconden. Indien de test wijst op voorkamerfibrillatie, krijgt u een brief mee voor uw huisarts, die samen met u het vervolg bespreekt.

Om uw comfort te verhogen en lange wachttijden te vermijden, raden we u aan om u op voorhand in te schrijven. Dit kan snel en eenvoudig hier: http://www.mijnhartritme.be/nl/deelnemende-ziekenhuizen/