Eerste hulpkennis opfrissen is noodzakelijk

‣‣‣ Ga terug...
‣‣‣ Commune: Algemene Geneeskunde en Gezondheid

(Pub: 18 sep 2013) ‣ Source: www.rodekruis.be

Het volgen van een Eerste hulpopleiding is een goede zaak! Maar het onderhouden van deze kennis is op zijn minst even belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat eerste hulpkennis, opgedaan door het volgen van een opleiding, na 12 maanden al afneemt. Om hier een antwoord op te bieden zal Rode Kruis-Vlaanderen, met steun van de Vlaamse overheid, een opfrissingscursus eerste hulp opstarten.

Deze nieuwe opleiding werd op zaterdag 14 september, op de Wereld Eerste Hulp Dag, gelanceerd.  Minister Vandeurzen volgde de eerste opfrissingscursus in de Rode Kruisafdeling in Genk. De opleiding reikt in 3 uur de nieuwste eerste hulprichtlijnen aan. Daarnaast worden de basiselementen van eerste hulpverlening herhaald, met extra aandacht voor reanimatie en verslikking. Deze richtlijnen worden namelijk elke 5 jaar herzien.

Volgde je in het verleden een eerste hulpopleiding? Dan kan je je voor deze gratis cursus inschrijven bij één van de 250 plaatselijke afdelingen of vanaf 15 oktober via www.act.rodekruis.be.